söndag, oktober 31, 2010

Happy Halloween

Tyvärr blev det ingen Halloweenfest för min del i år. Men när man är amerikan i sitt hjärta så måste man i alla fall ha en pumpa.



Egentligen ska man ju karva pumpan så att det blir en lykta, men i år fanns inte riktigt lusten till det. Men jag tycker det blev fint ändå, gav lite höststämning.

fredag, oktober 29, 2010

Sometimes Loneliness is Not so Bad


At least not if you can endure your own company ;) För faktum är, att efter den fullspäckade men ack så trevliga förra helgen så njuter jag av att vara ensam ikväll. Ibland bara måste man få vara för sig själv, i alla fall jag! Och yes, tv dinner it is!

torsdag, oktober 21, 2010

I'm already torn

Idag är jag splittrad. Jag funderar på att ta en AA degree på Santa Monica College och tvekar mellan Journalism och Theatre Arts. Jag är alltså splittrad mellan två helt olika inriktningar. Journalism för att jag gillar att skriva och därför att det känns lite mer säkert än teater. Theater Arts för att jag aldrig mått så bra som när jag pluggade teater, men samtidigt känns det mer osäkert. Vad gör man med en examen i teater om man inte lyckas bli skådis och inte vill jobba som lärare?! Förresten mådde jag bra när jag tog en Creative Writing Class med, så att skriva får mig också att må bra. Så länge jag gör något kreativt är min hjärna på något sätt lugnare, jag oroar mig mindre.

Samtidigt har jag redan 7 units inom teater och inga inom Journalism. En AA degree kräver totalt 60 units, varav minst 20 ska vara inom ett ämne. Väljer jag Theatre Arts har jag alltså 7 units inom ämnet och ytterligare 12 units jag kan tillgodoräkna i min AA degree. Väljer jag Journalism har jag inga units inom ämnet, men 15 units jag kan tillgodoräkna i det totala. What to do?!

tisdag, oktober 19, 2010

Memorial Park

I Memorial Park hade jag tennislektioner två gånger i veckan i ca 18 veckor. Jag älskar Memorial Park. Älskar! Det är amerikanskt när det är som bäst!


Ungefär i mitten på bilden, där man ser nätstängsel, ligger tre tennisplaner där SMC:s tennislektioner hålls. Ingången är vid den gröna väggen.

Lekplats för barn finns självklart!

Man kan även ägna sig åt skateboardåkning.


Eller varför inte lite baseball?




Som taget ur en amerikansk High School film. Love!

Tänk om vi hade såna här fina anläggningar i Sverige. Bakom bänkarna syns även en liten grå byggnad där det finns toaletter som i alla fall är öppna på dagtid.


När jag tittar på dessa bilder saknar jag. Jag saknar så mycket att jag får ont i magen, sådär så att det blir nästan ångestladdat och andan liksom fastnar i halsen. Dessa bilder för mig är kärlek! Kärlek till en stad, som efter tre år av saknad, fortfarande är vid liv. Det gör ont inombords av längtan och saknad och tanken på att åka tillbaks gör så att det riktigt suger i magen, ett sånt där förväntansfullt pirr. Jag är inte klar med LA, det har tagit mig tre år att inse något som jag egentligen vetat sedan dagen jag åkte hem. Jag är velig men envis och när jag väl har bestämt mig för något så blir det så. Våren 2007 bestämde jag mig för att åka hem. Men det var då. Nu har jag bestämt mig för att åka tillbaks, svårare än så är det inte.
Pics: Private

måndag, oktober 18, 2010

Tennis Class in Memorial Park

Förutom Teater läste jag även Tap Dancing och Tennis min första termin på SMC. Tap Dancingen har jag inga bilder från, men det var i alla fall roligt och bra träning. Jag kan dock inte säga att jag minns så mycket nu såhär långt senare.

Tennisen var en av mina favoritkurser och hölls i Memorial Park ca 15 min promenad från Santa Monica College. Eftersom vi var utomhus och hade lektion 1,5 timma två gånger i veckan var solcreme viktigt. Min tenniscoach hade hudcancer och påpekade vikten av att skydda sig mot solen varje lektion. Han tyckte att man skulle ha både långa byxor och långarmad tröja, men jag körde på solcreme till max istället!

Tennis class in Memorial Park!

After serve practice :)


Keepin my eye on the ball :p

Me, Coach Goldenson and Sunghee!
Pics: Private

söndag, oktober 17, 2010

Theatre Arts

Att åka till LA och plugga acting var något jag velat göra sedan jag var 14, men det tog mig tio år att våga. Så första terminen på SMC läste jag nästan bara Theatre Arts classes. Jag läste Acting, Stage Movement for the Actor, Voice Development for the Stage och Introduction to the Theatre. På Santa Monica College är det uppdelat så att olika typ av ämnen håller till i olika byggnader. Teaterbyggnaden ser ut såhär.



Jag lärde mig otroligt mycket i alla kurser den terminen. Stage Movement for the Actor handlade mycket om rörelse och att låta kroppen leda en. Den kursen var den absolut knäppaste, men den utmanade mig till att göra saker jag aldrig gjort tidigare. Som att släppa loss och dansa fritt framför resten av klassen medan de skapade takt med hjälp utav sina kroppar (klappa händer, knäppa med fingrar etc). Ofta tyckte jag att vår lärare var helt knäpp i huvudet, men när jag tänker tillbaks så har jag så otroligt många roliga minnen från de lektionerna.

Vi fick även spela upp monologer för varandra på den här fina Amfiteatern.


Tyvärr tror jag inte Amfiteatern finns kvar längre eftersom det pratades om att den skulle rivas redan 2007 :(

Voice Development var min favoritkurs. Vi var en liten grupp, ca 10, vilket skapade en härlig stämning mellan oss. Lektionerna låg på fredagsmorgnar mellan 8-11.05 och inleddes alltid med streching och avslappningsövningar. Därefter jobbade vi med monologer på olika sätt, i början fick vi även ha ögonbindel på oss för att känna oss mer avslappnade i gruppen. Den kursen är bra att ta som internationell student vare sig man är intresserad av teater eller inte eftersom den automatiskt gör att man reducerar sin brytning. Man behöver inte ha en monolog heller utan kan använda sig av en dikt om man hellre vill det. Om Kathleen Dunn fortfarande har kursen så rekommenderar jag henne starkt.
Pics: Private

fredag, oktober 15, 2010

Santa Monica College

I väntan på nya äventyr fortsätter jag att berätta lite om gamla. Hösten 2006 var som jag tidigare nämnt min första termin på Santa Monica College. Santa Monica College eller SMC som det förkortas ligger i korsningen Pico Blvd och 19th street i Santa Monica och är ett litet mysigt college. Pico Boulevard leder ända ner till Santa Monica Beach så man kan säga att skolan ligger nitton gator från beachen :)


Huvudadressen till SMC är 1900 Pico Blvd, men flera campusbyggnader ligger även på 17th och 18th street.

International Education Center är ett ställe man måste besöka emellanåt då man är internationell student, ex vid registrering. Men det känns också tryggt att ha dem att fråga då eventuella frågor/problem uppkommer :)

Lite av Santa Monica College campus!

Längst fram på bilden, bakom trädet, kan man säga är centrum på campus. Byggnaden rakt fram är Book Store och till vänster om den ligger olika matställen.

Sittplatserna där till höger är nästan alltid fulla av studenter som behöver fylla på energiförrådet lite :)
Pics: Private

California Dreamin

Det sägs att det ska bli den kallaste vintern på tusen år. Jag tvivlar inte på det en sekund för kylan har redan kommit. Men jag hoppas ändå att de har fel, vilka de nu är ;) Inte för att jag ska spendera hela vintern här ändå :P Jag räknar ner nu. Tre månader. Tre månader till behöver jag överleva kylan sen välkomnar förhoppningsvis värmen mig.

California I miss U!
Pic: Private

måndag, oktober 11, 2010

Preparations

Ikväll fick jag besked om att jag blivit preliminärt antagen till Santa Monica College. Så jag ansökte om lån direkt, samt betalade för att få alla dokument från skolan hitskickade. Måste även anmäla mig till ett informations seminarium som jag måste gå på innan skolan börjar. Alltså kan jag inte åka den 7:e februari som jag tänkt utan får åka någon gång i slutet på januari. Det har känts som att det är hur långt kvar som helst, men jag insåg precis att januari är ju inte alls långt borta. Shit! Jag måste verkligen köra hårdträning nu, samt fixa allt som fixas ska innan dess :S

fredag, oktober 08, 2010

The Hunger Games Trilogy

The Hunger Games Trilogy av Suzanne Collins är den bästa bokserie jag läst på länge. Jag lånade hem första boken the Hunger Games sådär i förbifarten på biblioteket utan att egentligen veta vad den handlade om. Jag började läsa och kunde knappt sluta. Efter bok två, Catching Fire, var jag ännu mer besatt och blev dessutom tvungen att vänta tills Mockingjay, den tredje och sista delen kom ut. I veckan läste jag ut den och nu känner jag mig tom. Vad ska jag läsa nu liksom?!

Har du inte läst dem så besök närmsta bibliotek, bokhandel eller klicka hem dem på nätet direkt! De finns översatta till svenska med, då heter de Hungerspelen, Fatta eld och Revolt. Det är ungdomsböcker så de är relativt snabblästa. Så ja LÄS DEM helt enkelt!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...