torsdag, december 29, 2011

Money & Stuff

Idag funderar jag på det här med pengar. Hur har folk råd att köpa så mycket dyra saker? Enligt statusuppdateringar på facebook verkar det som att folk konstant byter ut sina tv-apparater, datorer, köper nytt Nintendo etc. Sen renoverar folk även hela tiden. Inte nödvändiga renoveringar som att taket läcker och vi behöver lägga nytta, utan som i att vi satte upp en fondvägg förra året och nu är det inne med helvitt osv. Då är min fråga: Hur har man råd? När jag bodde i Sverige störde sig folk på att jag hade en tjock-tv. Ja det var ett helvete att få upp den till tredje våningen utan hiss, men den fungerade kanoners. Jag hade inte råd att köpa en ny om jag inte tog den på avbetalning, vilket jag inte ville göra. Men är det det folk gör... tar allt på avbetalning? Eller tjänar folk bara mycket mer än vad jag gjorde? Bara en allmän fundering...

$10 Tree

Jag har ju visat er vår fina gran, men glömt berätta hur det gick till när vi köpte den. För en vecka sedan skulle jag och Mai gå och kolla vad det gick för biofilmer, men på vägen dit föreslog jag att vi skulle gå och titta på granarna som såldes på en så kallad "tree lot". Jag övertalade Mai genom att säga att det kanske var rea. Till vår glädje visade det sig att det var halva priset på alla granar. Vi hittade en gran som kostade $20, men tyckte fortfarande att det var lite för dyrt för vår ekonomi. Så Mai frågade: "Do you have anything for $10?" Och vet ni vad... de hade massa granar för $10. För er som inte har koll på dollarkursen är det cirka 68,50 kr. Såhär glada var vi när vi hittat vår gran.


Försäljarna skrattade nästan mer än vad vi gjorde. De sa att vi var årets mest entusiastiska kunder. Men hallå en gran för $10, klart man blir överlycklig. Julgransfot satte de på direkt och den ingick i priset. Som om inte det var nog skickade de även med oss en gigantiskt krans med kottar på. Den var så stor att den inte fick plats på vår dörr, så istället lade vi den runt julgransfoten för att täcka den. Har ni förresten glömt hur fin vår gran är så kommer här en påminnelse.


Pyntet köpte vi för total $13. Billigaste och finaste granen någonsin. Love it!

tisdag, december 27, 2011

Christmas Eve

Julafton inleddes med lunch på Rodeo Drive i Beverly Hills tillsammans med Mai, Emelie och Malin. Vi blev även underhållna av några som sjöng julsånger medan vi åt. I L.A. gör man allt för att banka in lite sista minuten julstämning.

Mai & Emelie

Malin & jag

Christmas Carolers

Fin gran.

Efteråt kände vi faktiskt att vi fått lite mer julstämning trots att det var strålande solsken och ganska varmt. Vi strosade runt i Beverly Hills ett tag, sedan åkte vi hem till Emelie och Malin och åt pepparkakor med ädelost. Så gott! På kvällen blev det svensk julmat och en massa rödvin.



Det var min första jul utan familjen, även om jag saknade dem så var det kul att prova något nytt. Någon gång ska väl vara den första liksom. Tack vare fina vänner så blev julafton mysig ändå. Genom skype kunde jag även prata och se familjen på julaftons morgon. Love!

lördag, december 24, 2011

Merry X-mas!

Nu har vi jul här i vårt hus...

Finaste granen någonsin och julklapp från bästa mamma.

Mamma skickade även denna söta tomte, som nu pryder vår dörr.

Ett ljus jag och Mai räddade från en bar. Skålen köpte jag idag på rea och julskum skickade mamma :)

Julkort som fina vänner skickat pryder vårt kylskåp tillsammans med några fjortisbilder jag och Mai tog i ett photo booth :)

Tack så mycket alla ni som skickat julkort. ♥ Det värmer extra mycket när man befinner sig tusentals mil ifrån er. Helena, din inbjudan har kommit den med och står på min byrå :) Jag har själv varit en extremt dålig människa och inte fått iväg några julkort. Förlåt för det, men tänker på er.

God Jul! Hoppas alla får en fantastisk dag!

Love!

söndag, december 18, 2011

Sugar Rush

Helt plötsligt blev det lättare att ta tag i skrivandet.



Jag har en final essay i religion som ska in på tisdag, samt ett prov i Journalism 1 samma dag. Visste inte riktigt hur jag skulle börja uppsatsen, men så efter några såna här lossnade det. Ibland finns det inget som är så effektivt som en sockerkick. Vi kan ju i alla fall låtsas det så känns det lite bättre ;)

Like Crazy

Jag har precis tittat på den här:



Så fin. Den gjorde mig tårögd. Jag har blivit blödig på äldre dar. Sen tror jag även att jag relaterar mer till den som F1-visa student. Precis som Anna i filmen hör jag hemma på två platser. Det är svårt, även om jag vill vara här. Vissa dagar saknar jag mer än andra. Idag är en sådan. Idag saknar jag alla er där hemma i Sverige. Ett mail från min "moster" (morbrors fru) gjorde mig även lite extra blödig. Men det värmer att du tänker på mig. Tack! ♥

lördag, december 17, 2011

Macarons

Jag har velat prova macarons ett bra tag, men av någon anledning har det inte blivit av. Men så ikväll kom min söta roomie hem med de här, som hon "snott" med sig från invigningsfesten på hennes jobb hihi.


Den rosa var god, men inte så himmelskt god som jag föreställt mig. Hade nog lite för höga förväntningar. Men jag testar helt klart macaroons någon mer gång. De är ju bara dösöta. De kommer dock inte till sin rätta på den dåliga bilden ;)

fredag, december 16, 2011

Me...


... according to a three-year-old.

I måndags satt jag barnvakt åt två små tjejer Mai egentligen passar. Då hon fått jobb i en fancy schmancy butik i Beverly Hills, kommer jag rycka in och passa dem de gånger hon inte kan. Detta fina porträtt av mig ritade Zoey 3 år. Teckningen gick sönder lite då hon skulle riva ut den ur sitt block, för det var viktigt att jag tog med mig den hem. Sötisen!

onsdag, december 14, 2011

I'm sick, poor me!

Vi gör väl ett nytt försök då. Jag är sjuk. Igen. Förra gången var jag enbart förkyld, denna gången hostar jag och har även lätt feber. 37.8 grader visar termometern, men vanligtvis har jag 36.5 så känner ändå av det. Att jag är mitt i finals gör inte det hela bättre heller. Två uppsatser och två final exams har jag kvar. Jag har precis varit på Albertsons och köpt hostmedicin, förutom det tänker jag inte lämna sängen idag. Nu ska jag försöka skriva lite uppsats...

I ett försök att skapa lite julstämning avslutar jag inlägget med denna bild.

Kreativiteten flödar: "Julgran" gjord av julstjärnor, på Westfield Mall i Century City.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...