tisdag, januari 14, 2014

"Staycation" Part II: Stockholm, Sweden

När Jenny var här åkte vi även upp till Stockholm för att fira midsommar med Malin och Emelie. Första natten bodde vi på Scandic Grand Central i Vasastan som var riktigt fint. Vi spenderade lite av dagen med shopping på Gallerian, men största delen av dagen turistade vi. Vi strosade runt stan i flera timmar och var både i Gamla Stan, Söder och på Östermalm.

Stortorget, Gamla Stan.

På väg upp mot Söder tror jag.

Utsikt från Katarinahissen, som förresten måste vara det läskigaste som någonsin byggts. Den skakar ju. Jag gick kanske tre meter ut på själva bron eller vad man ska kalla det, tog en bild och gick tillbaks haha.

Sedan var det Midsommarafton och den spenderades tillsammans med Emelie och Malin på Vendelsö. Vi var även iväg en runda till Dalarö för att Jenny skulle få se en midsommarstång och lite äkta svenskt midsommarfirande.

Bild lånad från Jenny. Midsommarlunch på Vendelsö tillsammans med Emelie och Malin.

Midsommardagen spenderades nog till största delen i soffan. Vi käkade pizza på Vendelsö Kök & Bar och sen hade vi myskväll med film och popcorn. På Söndagen blev det lite mer sightseeing för mig och Jenny innan vi skulle åka tillbaks ner till Halmstad. Vår buss stannade ett stenkast från Globen så vi gick dit och tog några bilder.


Skyview, som jag själv aldrig skulle åka pga att det helt enkelt är för högt haha.

Sedan åkte vi till Drottningsholms Slott där vi strosade runt ett par timmar.


Vid Kina Slott voliére (fågelhus).
 Photos: Private

Förutom Stockholm och Köpenhamn så mellanlandade jag och Jenny i Halmstad ett par dagar här och där. Vi hann också med ett snabbesök i Småland hos mina föräldrar och hos Marie (som Jenny träffade när Marie besökte mig i LA), vi var i Helsingör/Helsingborg en dag, besökte vackra Kullaberg i Skåne och sist men inte minst så spenderade vi en dag/natt i Göteborg innan Jenny flög tillbaks till L.A. Det var så kul att hon kom och hälsade på mig i Sverige och det kändes som att vi hann med hur mycket som helst.

"Staycation" Part I: Copenhagen, Denmark

Här kommer ett väldigt sent inlägg, men jag lovade att lägga upp bilder så nu gör jag det. I juni 2013 var Jenny och hälsade på mig ett par veckor. Förutom Sverige tyckte jag att hon även skulle få se Danmark, så vi tog tåget till Köpenhamn.

 Utsikt över Köpenhamn från Rundetårn.

Vi åkte en guidad båttur, vilket var jättemysigt och vi fick verkligen se mycket av Köpenhamn. Turen tog ungefär två timmar och jag passade på att försöka fota en massa. Än en gång hade jag ingen aning om vad jag sysslade med, men jag lägger upp lite bilder ändå.

 Amalienborg.

 Bild lånad av Jenny.

 

Efter båtturen promenerade vi till mysiga Nyhavn där vi käkade fish n chips på en uteservering och bara njöt av solen.


Vi spenderade natten på Generator Hostel som var billigt, fräscht och låg relativt central. Personalen var också jättetrevlig. Jag har inga bilder från hostellet, men tänkte att jag tipsar om det ändå.

Dag två blev det ett besök på Amalienborg där vi tittade på vaktombyte.




Efter vaktombytet övertalade jag Jenny att vi skulle promenera bort till "Den lilla sjöjungfrun". Mest för att jag aldrig sett statyn själv, trots att jag varit i Köpenhamn ett antal gånger tidigare. Där var smockfullt med turister, men jag lyckades få en bild där ingen rörde vid själva stenen haha.

Den lille Havfrue
Photos: Private

Det var en riktigt lyckad minisemester och jag blev om möjligt ännu mer förtjust i Köpenhamn. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför, men Köpenhamn känns mer Europa på något sätt. Det får nog bli ett besök där i sommar med.

lördag, januari 11, 2014

2013 Plans: Update

I början på förra året skrev jag en lista för vad jag hoppades åstadkomma under året. Nu är det dags att se hur det blev. Förhoppningsvis kan jag checka av några saker i alla fall.

Skriva en roman.
Lära mig att fota. (Kan iaf lite mer nu)
Köpa en ny dator.
Träna 3 gånger i veckan.
Hitta en potentiell framtida man.
Hitta ett skrivjobb (copywriting?).
Spara pengar till saker på denna lista.
Gå ner i vikt. Har inte satt något mål än. (ca 7kg ner)
Guida runt en amerikansk vän i Sverige.
Flytta till lägenheten (flyttlasset går i Februari).
En Europaweekend, helst Barcelona, Paris eller Rom.
Åka till Los Angeles minst en gång, förhoppningsvis två gånger.

Hmm nöjd är jag inte, men några saker gjorde jag ju i alla fall. Såhär i efterhand kan jag tycka att jag kanske hade lite väl höga förhoppningar inför 2013, men det är lätt att vara efterklok.

tisdag, januari 07, 2014

My 2013: Part II

Juli

I juli var det kanonväder och jag jobbade precis hela tiden. Men jag hann med lite roliga saker med. Bland annat så var jag på trav för första gången någonsin.

 Halmstadtravet.


 Jag på trav.

I Juli firade vi även pappas 65-årsdag här i Halmstad. Vi började dagen med fika hos mig. Därefter fick pappa se lite rally eftersom det var SM-veckan och de körde några korta sträckor här i stan. Dagen avslutade sedan med middag på Wild West Steakhouse.


Carolin kom hit och vi spenderade dagen på stranden. Det kändes nästan som att vara utomlands.

Lagaoset.

Så fint!

Sista helgen i juli spenderades i Helsingborg med Madde. Det var Helsingborgsdagarna och vi hade en riktigt rolig helg. Tyvärr glömde jag bort kameran som vanligt så fick ingen bild på oss tillsammans.

Langos och bubbel.

Hmm, minns inte vilket band som spelade här, men mycket folk var det i alla fall.


Augusti

I augusti hamnade jag på Gyllene Tider konsert tillsammans med två tjejer från jobbet. Jag är inget fan, men vi fick gratis biljetter så why not ;)

Gyllene Tider konsert.

I Augusti fick jag dessutom en massa Smålandsbesök. Mamma kom på besök en helg och Angela en annan.


 
Jag åkte även på studieresa med jobbet till Helsingör.



September

I september jobbade jag mest. Carolin kom hit en lördag och vi shoppade och åt lunch på Harrys.

  Mums!

Jag var även på Bokmässan i Göteborg med jobbet.



Sista veckan i September började även en stegräknartävling på jobbet och jag och två kollegor bildade ett lag.


Oktober

I Oktober började jag på fotokurs tillsammans med Kristina. Även om jag inte lärde mig jättemycket, så fick jag åtminstone lite grundläggande kunskaper. Det var roligt i alla fall!

Redo för fotokurs.

Stormen Simone drog fram över Halland och vi fick stänga ner biblioteket och gå hem kl 15:00. Tur var det för jag skulle jobbat till kl 19:00 och då hade bussarna slutat gå.

Efter Simone.


November

Stegräknartävlingen tog slut och vi kom 2:a. Vårt lag förlorade med 4km, suck. Vinnarna fick en spadag på Tylösand Spa och det hade ju inte varit helt fel. Jag gick i genomsnitt över 10 km per dag under hela tävlingen.

I November var jag även ute och försökte fota en del.

 Halmstad Slott med Nissan i förgrunden.

Solnedgång på Västra Stranden.


December

Mina föräldrar kom ner på besök. Vi gick på stan, käkade lunch på Harrys och tittade sedan på ljusfestivalen.

 Carolin kom på besök igen. Just den dagen snöade det som attan, för att dagen efter regna bort.

 Nersnöade.

Jag åkte till Småland och firade jul med familjen. Det var mysigt att vara hemma hos familjen och bara vara. Det var skönt att även vara ledig några dagar i sträck här och där i jul. Jag behövde det.

Photos: Private

Tyvärr fick 2013 ett väldigt tråkigt avslut. Nu hoppas jag att 2014 blir bättre och ljusare.

måndag, januari 06, 2014

My 2013: Part I

Januari

Jag inledde året med att flytta ut från mitt övernattningsrum i Halmstad och hem till föräldrarna för ett par månader pga ett jobb.

 Hejdå övernattningsrummet.

Jag fick även min efterlängtade Canon EOS 1100D som jag beställt på mellandagsrea.


Jag försökte därför även lära mig att fota, men använde bara auto i början.

Solnedgång, som jag verkligen inte lyckades fånga ens med auto.


Februari

I februari fick jag äntligen nycklarna till min lägenhet i Halmstad. Det blev målning och tapetsering med hjälp av föräldrarna. Pappa gjorde det mesta ska jag erkänna haha. Dock kunde jag endast bo där på helgerna de första månaderna pga jobb i min hemkommun.

 Jag har inga direkt bra före- bilder, men håll till godo ändå. Här har vi sovalkoven före målning och tapetsering. Dessa tapeter prydde alla väggar i vardagsrummet och hallen.

Matplats före. En grön fondvägg som jag inte riktigt tyckte matchade det grå golvet. Resten av köket var vitt, men med fläckar här och där. Så det behövdes målas.


Mars

I mars målade jag köksmöbler som jag hittat på second hand för 500kr.

 Matbord före målning.

En av de fyra stolarna före målning.

 Här ser ni både de nymålade möblerna och matplatsen efter målning och tapetsering. Himla nöjd blev jag!

 Här kommer även en bild på sovalkoven efter målning och tapetsering.

Sist men inte minst en liten sneak peek på vardagsrummet sett från hallen. Tog detta runt påsk, därav påsk-kärringen i dörröppningen.

 Nissan i Halmstad. Våren verkade äntligen vara på väg.


April

I april fyllde jag år och firade dagen med middag på en restaurang tillsammans med mina föräldrar. Samma månad fyllde min farmor 95-år och där blev det lite mer firande. Jag tog tillfället i akt att försöka lära mig fota i manuellt läge. Jag hade ingen aning om vad jag höll på med, men här kommer några bilder ändå.

 Farmor!

"Social" systerdotter.

 Mer social systerdotter.

Fyller man 95-år så förtjänar man två tårtor. Så det så!


Maj

I maj började jag nytt jobb i Halmstad. Jag kunde även bo i lägenheten på heltid. Sedan blev det även en trip till mitt älskade La La Land. Trots att jag inte tog en enda bild med min fina Canon blev det en massa mobilbilder. Lägger upp några från Instagram här.

 Boardwalk med Stephan, Mai, Brady och några till. 

 Hiking med Jenny i Los Leones Canyon.

 Mother's Beach, Marina del Rey.

 Tog tåget till Irvine för att träffa Madde.

 Santa Monica Beach.

Mega Margarita på Cabo Cantina i West L.A.

Santa Monica Beach.

 På Cinco i Playa del Rey med Jenny.


Juni

I juni kom Jenny på besök från Los Angeles. Vi hade jättekul och gjorde en massa sightseeing både i Sverige och Danmark.

 I Tylösand, Halmstad.

 Åkte en guidad båttur i Köpenhamn, Danmark.

 Vackra Köpenhamn sett från båt.

 Mysiga Nyhavn.

 Midsommar i Vendelsö, Stockholm.

 Malin och Emelie.

Midsommarstång på Dalarö, Stockholm.
Photos: Private

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...