fredag, maj 09, 2014

Beautiful Riga, Latvia

Jag och Nadine hade en perfekt dag i Riga på vår kryssning. Vädret visade sig från sin bästa sida och vi strosade runt och bara njöt av att se något annat för en dag. Vi fotade en massa i den vackra parken Bastejkalns/Bastion Hill, som ligger precis vid kanalen i Riga och som halvt omgärdar gamla stan. Sedan spenderade vi några timmar i gamla stan där vi hann med att både gå runt och kolla på sevärdheter, luncha och fika innan det var dags att gå tillbaks till båten. Riga är en riktigt vacker stad och jag är glad att vi gjorde denna lilla resa. Jag låter bilderna tala för sig själva.

Anländer till Riga med båten.

Fina byggnader i centrala Riga.

Frihetsmonumentet.

Nadine i parken Bastejkalns.

Jag vid några små vattenfall i parken.

Bastejkalns/Bastion Hill.


Resans enda kort på oss båda.

Jag på Wedding Padlocks Bridge, också i Bastejkalns. Det är en gammal tradition i Riga att på bröllopsdagen låsa fast ett hänglås i broräcket och kasta nyckeln i vattnet. Låset kan inte öppnas, på samma sätt som äktenskapet inte kan upplösas utan varar för evigt.

Nadine vid Town Hall Square. Den röda byggnaden i bakgrunden är House of the Blackheads. Enligt Wikipedia restes originalbyggnaden på 1300-talet för the Brotherhood of Blackheads, som var ett gille för ogifta tyska köpmän i Riga. Byggnaden bombades 1941 av tyskarna och den kvarvarande ruinen förstördes sedan av Sovjetunionen 1948. Den nuvarande byggnaden rekonstruerades 1995-1999.

Jag vid the Swedish Gate, som byggdes 1698 för att hylla den skandinaviska ockupationen av Riga.

Laimaklockan är en populär mötesplats i Riga. Klockan  restes 1924 med den praktiska tanken att hjälpa folk att komma i tid till jobbet. 1936 målades klockan om av godistillverkaren Laima, därav deras logga.

The Railway Bridge som går över floden Daugava.

The Vanšu Bridge som också är byggd över floden Daugava.
Photos: Private

1 kommentar:

Nadja sa...

Åh vad mysigt med kryssning, har också varit på kryssning till Riga och minns att det var en väldigt fin stad! Fina bilder!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...