tisdag, april 12, 2011

Loser

Idag gick jag och Rebecca till DMV för att ansöka om Kaliforniskt körkort. När jag suttit och väntat i 30 min och de ropade upp numret före mig upptäckte jag att man endast kunde betala kontant, med money order eller med debit card. Mitt svenska visakort räknas som kreditkort här. Redan där kände jag att det här kommer gå åt skogen. Hade jag upptäckt det direkt så hade jag kunnat gå och ta ut pengar i lugn och ro, men med min vanliga otur så var jag tvungen att upptäcka det i sista minuten. Suck!

Gick fram till luckan ändå och hade turen att bli hjälpt av en trevlig kvinna som lät mig springa bort till Ralphs och ta ut pengar. Jag tror det var för att det är min födelsedag i morgon och hon tyckte synd om mig haha. Men resultatet efter detta blev bara värre och värre. Bilden till mitt framtida körkort slår mitt visumkort med hästlängder. Den ser ut som ett mug shot för rattfylla. Nice! Teoriprovet failade jag givetvis med :(

Men får plugga till provet och gå dit en annan dag och göra ett nytt försök. Jag trodde man fick köra fram till sin uppkörning om man klarade teoriprovet, men det gäller visst bara om man har en förare med Kaliforniskt körkort med sig. Det sa de i alla fall till Rebecca som klarade sitt teoriprov. Det blir nämligen en tripp till Vegas på onsdag och jag hade planerat att köra lite bil, men det hade jag visst inte fått ändå. Så då kan det ju kvitta, även om det hade varit skönt att ha den skriftliga delen avklarad. Men får hoppas på bättre lycka nästa gång!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver roligt! Härligt att få skratta lite men jag tror säkert att ditt kort är jättefint. Har du varit i Vegas förrut? Ha det så kul och STORT GRATTIS på födelsedagen. Jag håller tummarna att du vinner något på casino med :)
Kram från oss i Reftele

Anonym sa...

Lycka till! Nästa gång fixar du teorin.

Anonym sa...

Lycka till! Nästa gång fixar du teorin.

Carolin sa...

Hej gumman!
Får ta och kolla in ditt mug shot nån dag! =)
Ville önska dig ett stort grattis på födelsedagen!
Hoppas du får en kanonbra dag!
Många kramar!

Anonym sa...

Bara lite nyfiken... Är det smidigt att skaffa amerikanskt körkort trots att man som international student inte har något social security number?

Och, du har inte skaffat något internationellt körkort här hemma i Sverige som du sen kan köra på där? Tror de brukar vara giltiga 1 år i taget, givetvis måste man också ha det ordinarie körkortet med sig också men det kanske bara gäller om man turistar.. Kanske är andra regler om man pluggar?

/Jenny

Sanna sa...

Jenny: Californien har ändrat sina regler så för att köra här måste man ha Kaliforniskt körkort. Internationellt körkort gäller inte. Som turist kan du däremot köra på ditt svenska körkort under din vistelse här. Men när man är student och betalar college-avgift räknas man som "resident" och får därför inte köra på sitt svenska körkort.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...