måndag, juni 06, 2011

Friday Part 2: Islands & The Museum of Tolerance

Efter mitt snabbesök nere på Third Street i fredags steg jag alltså på bussen som tog mig upp längs Pico. Vid Bundy steg även Mai på :) Vi hade bokat biljetter till the Museum of Tolerance eftersom vi ska skriva varsin uppsats om detta. På bussen började vi känna oss hungriga och när vi passerade Islands så kunde vi ju faktiskt inte annat än att hoppa av och gå dit och äta haha.

Jag, trött men glad ändå. På Islands som jag inte hade ätit på sedan våren 2007.

Mai!

Det kanske inte ser så mycket ut för världen, men det finns inga veggie burgers som slår Islands burgers!!

Efter att energidepåerna var fyllda hoppade vi på en ny buss som tog oss hela vägen till museet utan stopp. Där inne var det säkerhetskontroll precis som på flygplatser. De kollade igenom våra handväskor, scannade dem och därefter vi fick gå igenom en metalldetektor. Jag fick behålla min kamera, men kunde tyvärr inte ta några kort därinne då jag inte ville riskera att de tog den ifrån mig.

Men som sagt såhär ser i alla fall The Museum of Tolerance ut utifrån. Fuskar lite här och lägger upp samma bild som sist då jag inte orkade ta någon ny.

Det kallas även Simon Wiesenthal Center.

Att beskriva The Museum of Tolerance som kul är kanske fel då det behandlar saker som Förintelsen, tolerans i allmänhet och terrorism. Men det är ett intressant museum som jag tycker alla borde besöka. Det är även häftigt uppbyggt. När vi var på avdelningen om förintelsen fick vi till exempel gå igenom en massa olika rum och dörrar och titta på små filmer om Hitler och nazismen. Sista stoppet på avdelningen var vad som liknade en gaskammare där vi fick titta på en film om koncentrationsläger. Så museet behandlar väldigt viktiga ämnen på ett ändå intressant sätt. Det är inget museum man blir upplyft av att besöka, snarare tvärtom, men det berör och är väl värt ett besök.

Efteråt kände vi dock att vi behövde pigga upp oss lite så vi promenerade en sväng för att utforska lite nya områden och leta efter frozen yoghurt.

Mai hittade en reklampelare för säsongspremiären av Drop Dead Diva på vägen :)

På promenad längs Pico, man kan även se downtown (skyskraporna) långt där borta.

Vart promenaden tog oss berättar jag mer om i ett tredje inlägg haha. Märker att det här blev lite långt och hinner inte skriva mer just nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hm inte upplyftande nej men jag håller med sånt är väldigt intressant ändå. Man blir påmind om hur fruktansvärt grymma människor kan vara.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...