måndag, maj 30, 2011

Vista Internet Security

Ja idag fick jag alltså virus på datorn och det var inte lätt att få bort skiten. Mitt virusskydd upptäckte inte viruset och kunde därmed inte rensa bort det, suck! Viruset i sin tur, som utgav sig för att vara ett antivirusprogram kallat Vista Internet Security, tillät mig inte heller gå in på Internet eftersom datorn var infekterad och då kunde utsättas för risk. Istället tyckte de att jag skulle klicka vidare på deras varningar och uppgradera mitt skydd, vilket jag givetvis inte gjorde då jag inte ville att hela datorn skulle krascha. Det var lite svettigt ett tag och jag hade skaplig panik. Ville ringa till "Jörgens dataservice" (systers sambo), men tänkte att han nog inte skulle bli jätteglad över att få ett telefonsamtal kl 02.30 på natten. Så jag trixade och fixade och efter en bra stund lyckades jag mot all förmodan komma in på Internet, googla reda på en kur och ladda ner ett program som rensade bort viruset. Så nu *peppar peppar* fungerar datorn igen. Men får ni någonting på datorn som heter Vista Internet Security så passa er säger jag bara. Jag har ett antivirusprogram som funkar, men tydligen inte mot denna skit.

Memorial Day Weekend

Ja i morgon är det Memorial Day, vilket innebär att vi är lediga. I mitt fall innebär det även sovmorgon :) Helgen har varit ganska lugn. I fredags åkte jag till the Museum of Tolerance, men fick inte gå in pga att alla biljetter var slutsålda för dagen. Skapligt irriterad kan jag säga att jag blev, skulle nämligen skriva en uppsats om mitt besök. Åkte hem igen och spenderade resten av dagen med att läsa ut boken om The Salem Witchcraft Crisis och skriva på min book review.

Såhär ser i alla fall the Museum of Tolerance ut utifrån ;) Kolla in det gamla paret i likadana hattar, naw!

Lördagen spenderade vid poolen. Aningens för länge kan jag tillägga :( På kvällen blev det ett besök på Mom's med Mai för att sedan dra vidare till Q's. Trevlig kväll som alltid med Mai.

Ett försök att fota oss själva. Min fina bränna syns ju i alla fall :S

Idag är jag seg. Har tillbringat dagen med att titta på Parenthood på datorn, smörja in mig med sunburn kräm och kolla över min book review. Jag har dessutom rensat datorn från virus, mer om detta i ett eget inlägg. En promenad till Ralphs för lite matinköp har också hunnits med. Sen har jag även tryckt i mig chips med dipp, sjukt gott! I morgon får det bli en promenad haha :)

torsdag, maj 26, 2011

Almost Weekend

Så var det helg igen eller nästan, har en historialektion först bara. Idag har jag hittills hunnit med en hel del :) För att göra en snabbsummering så har jag:

Pratat lite med Ida på Facebook
Läst två kapitel i en bok om Salem Witchcraft Trials (till min book review)
Skrivit på ovan nämnda book review, samt skrivit ut mitt rough draft som ska in idag
Duschat
Lagat sojakorvstroganoff (som jag nu äter)


Nej nu ska jag strax promenera bort till skolan. Hoppas ni har en bra torsdag!

tisdag, maj 24, 2011

About a Toe

Min plåstrade lilltå gör förresten jätteont. Givetvis inte på grund av crocsen utan för att jag, klantig som vanligt, gick in i en sten när jag och Rebecca skulle gå till skolan. Det gjorde fruktansvärt ont och jag tänkte gå vidare, men tittade ner på tån och såg att den var skinnflådd på flera ställen. Sedan började blodet rinna, så jag fick gå hem igen och tvätta rent såret samt försöka plåstra om det så gott det gick medan blodet rann. Nu svider hela tån och jag kan inte sitta normalt i soffan (läs: med benen uppdragna under mig eller i kors) för då mosar jag tån så den gör mer ont. Samma stackars tå klämde jag även i garderobsdörren förra veckan. Jag har en känsla av att min vänstra lilltå inte tycker om mig särskilt mycket :S

Confession: Crocs

Ja okej en sak jag köpte igår skulle jag kunna visa. Det handlar mer om självrespekt och att jag svurit på att aldrig någonsin köpa vad jag nu erkänner att jag köpt. Men okej här kommer det... jag har köpt ett par crocs. Jag som, lite lätt överdrivet, hatar crocs över allt annat på denna jord har nu inskaffat ett par. Fast till mitt försvar måste jag ju då tillägga att jag inte köpt de fula klumpiga sakerna utan flip flop varianten.

Jaja jag erkänner väl då... jag känner kärleken, de är störtsköna.

Med en annorlunda pose kan man nästan dölja att man har plåster (i plural) på tån och avskavt nagellack... ooops!

Det syns kanske inte jättebra på bilderna, men de är i alla fall grå.

Westside Pavilion

Igår tog jag och Rebecca bussen upp till Westside Pavilion, tar kanske 15 min med buss härifrån. Där spenderade vi ca 4 tim (inkl. lunch) för att sedan dra vidare ner till Third Street och spendera ytterligare ca 4 tim där haha. Det blev en heldag med shopping om man säger så.

Westside Pavilion är ett ganska stort mall med alla möjliga affärer.

Lite mer av Westside Pavilion.

Inne på Macy's blev jag ha-galen och ville ha allt. Jag ville till exempel köpa hela inredningsavdelningen och ett hus att inreda med alla fina grejer. Sen på barnavdelningen blev jag och Rebecca tokiga. Sjukt mycket söta grejer, bland annat en baseball outfit (body) till en liten pojk, så söt att jag nästan dog. Men då jag varken har hus eller barn slapp jag ju i alla fall att bli ruinerad ;)

Vad jag köpte igår får ni tyvärr inte se förrän om en månad, för annars förstör jag överraskningen för några personer. Men jag kan säga så mycket som att jag är så nöjd med mina inköp, nu är det bara att hoppas på att allt passar :S

söndag, maj 22, 2011

Slow Saturday

Ja idag har det varit en riktigt lugn dag. Jag vaknade dock med huvudvärk för fjärde morgonen i rad, vilket inte var speciellt skönt. Huvudvärken höll i sig ett bra tag med, vet inte om jag börjar bita ihop käkarna på natten eller vad jag sysslar med. När den gick bort så fick jag i alla fall en tidskrävande inlämningsuppgift till Nutrition klar och därefter blev det en promenad till Ralphs för att handla lite mat. Sushi från Ralphs blev det till kvällsmat, mumma!

Cucumber Avocado Rolls, my favourite!

Ikväll har jag bara slappat och kollat på ett par avsnitt av Parenthood. Rebecca är på bio med Lina, men jag kände inte riktigt för att se Pirates of the Caribbean. Kände även att det kunde vara lite skönt att bara vara ikväll och inte ha någon tid att passa. I morgon hoppas jag att jag vaknar utan huvudvärk för jag behöver surprise surprise plugga lite mer. Är även lite sugen på att åka upp en sväng till Westside Pavillion, ett köpcenter längre upp på Pico Blvd, och se om det finns något kul på Forever 21 där. Känns som att jag gått igenom alla kläder på Forever nere på Third Street haha :P Sen finns det även lite andra butiker jag vill kolla.

lördag, maj 21, 2011

Lovely Friday!

Jag älskar verkligen att vara ledig på fredagar. Det är helt underbart. Idag har jag även fått mycket gjort. För att summera det hela lite kort så har jag pluggat, promenerat, ätit frozen yoghurt, fönstershoppat och varit på bio. Jag och Rebecca såg Bridesmaids. Sjukt rolig film! Kan verkligen rekommendera den. Även skönt att se singelkvinnor som är lite äldre än en själv, lite fattigare, lite mer desperata och har ett allmänt mer deprimerande liv haha :P

fredag, maj 20, 2011

Run Sanna, Run

Inspirerad av mitt förra inlägg så fick det bli pastasallad till lunch idag. När jag precis skulle hugga in kom jag på att jag även hade fetaost i kylen och cashewnötter i skafferiet... wiiiee :)

Pastasallad med tomater, blandsallad, quornbitar, cashewnötter, fetaost och självklart pasta.

En dunderportion blev det, men jag var ju tvungen att ladda upp inför dagens träningspass med. Så hur går det då med träningen? Jo förra veckan gick det sisådär, men jag fick in ett pass på gymmet och tre promenader i alla fall. Denna veckan har jag hittills kört:

  • Tisdag: 20 min cykel o 30 min löpning
  • Onsdag: 90 min promenad
  • Torsdag: 20 min cykel o 30 min löpning

Lite stolt faktiskt för jag har inte sprungit 30 min utan att stanna sen jag var 18 eller nåt och det är ju en himla massa år sedan. Sista fem minuterna, och speciellt de allra sista två är extremt jobbiga, men jag hoppas att det blir lättare och lättare. Ska springa i Sverige i sommar med har jag tänkt och dessutom promenera en massa.

torsdag, maj 19, 2011

Swedish Cravings

Saker jag vill äta i Sverige i sommar:
  • Mammas potatismos
  • Min pastasallad
  • Min broccoli o ädelostpaj
  • Margherita med kebabsås
  • Råraka (även kallat rösti)
  • Ostfrallor (med Arla prästost)
  • OLW Ostbågar
Självklart skulle jag kunna göra potatismos här med, men orka liksom ;) Min pastasallad skulle jag med kunna göra, fast jag är lite kräsen och vill ha Ridderheims soltorkade tomater i den och i pajen ska det ju liksom vara Kvibille Gräddädel haha. Rivjärn till råraka orkar jag inte heller köpa :P

Min broccoli och ädelostpaj som bäst avnjuts tillsammans med ett glas rött eller tre!

Förutom ovanstående lista hoppas jag även klämma in massor med grillningar med familj och vänner. Även om jag grillat här med, så är grillat i Sverige ändå något speciellt :)

tisdag, maj 17, 2011

May 17th

Ja idag är det 17:e maj. Grattis Norge!! Inte för att jag tror jag har några läsare från Norge, men ändå ;)

Det jag skrev på mitt research paper igår var nog inte total crap ändå. Jag har bearbetat texten i två timmar idag och den känns i alla fall okej. Pausar några timmar nu, men ska läsa igenom uppsatsen igen i eftermiddag och skriva ut den då. Jag är klar i god tid för en gångs skull. I min värld är det i alla fall god tid, jag brukar nämligen va typen som sitter och skriver halva natten innan saker och ting ska in. Men vad kan jag säga annat än att jag skriver som bäst under press.

Om inte mitt plan kraschar, exploderar eller kapas befinner jag mig förresten i Sverige om exakt en månad. Då är det förhoppningsvis grönt och vackert överallt och alla är glada och grillsugna :)

Mina föräldrars trädgård, maj 2009.

Träden står i blom och att är fint och somrigt! Också från maj 2009.

Love!

Research Paper

Jag sitter och skriver på en uppsats till Communication 1. På onsdag ska mitt rough draft lämnas in. Uppsatsen behöver som sagt inte vara helt perfekt då, men eftersom vi ska gå igenom den i grupper vill jag i alla fall känna mig någorlunda nöjd. Det jag skriver är ett research paper som handlar om hur svenskar porträtteras i amerikansk media. Jag är lite stolt eftersom jag hittade på ämnesvalet själv, men det som är jobbigt är ju själva efterforskningen och att hitta bra källor.

Det känns som jag bara skriver ren crap, men nu har jag i alla fall nästan 4 sidor crap som jag ska bearbeta i morgon. Förhoppningsvis kan jag fylla ut den med lite mer text då och även knåpa ihop en avslutning. Jag gillar ju egentligen att skriva, men innan man börjar se slutet är det alltid så jobbigt. Jaja jag får bry mig om det i morgon. Nu går ögonen i kors så jag tänker hoppa i säng.

Natti natti!!

Gavin DeGraw 'Not Over You'

Aaaahhhh jag är så glad... världens bästa Gavin DeGraw släpper nytt album den 9:e augusti.



Första singeln går dessutom att lyssna på här redan nu :) Wiiiiee jag är helt lyrisk. Den är såå bra. Love, love, love it!!!! Wiiiiiiiiiiiiiiiiieee :) Musiken är underbar, orden träffar som vanligt helt rätt och ja det är Gavin när han är som bäst helt enkelt! Love!

måndag, maj 16, 2011

Venice

Idag åkte jag och Mai ner till Venice. Jag hade inte varit där sedan våren 2007 så det var mys. Dock sjukt blåsigt haha.

Venice!

Vid kanalerna och alla fina hus.

På en av alla söta broar.

Så mysigt!

Känns inte som att man befinner sig ca 300 m från stranden.

Ridande poliser!

På väg ut på Venice Pier!

Där det blåste ännu mer ;)

På väg tillbaks mot stranden.

Livräddningstorn. Mitch är du där?

Livräddar-kontrolltorn eller huvudkontor eller vad man ska kalla det.

För endast $40 får man en utvärdering för att se om man behöver Marijuana som medicin. Anses man vara i behov av det så får man ett tillstånd så att man sedan kan köpa lagligt.

Några aliens hade anlänt till stranden. I bakgrunden är det någon slags hinderbana för någon tävling som ska gå av stapeln, American Ninja nånting hette det.

Massor av äckliga måsar.

På väg bort mot Venice Drum Circle!

Drum Circle som de har varje söndagseftermiddag.

Polisen var även där för att kolla så det inte gick för vilt till. Det har varit ett par knivincidenter i Venice senaste veckorna, bland annat en här på Drum Circle.

Polishäst!

Nästan vid Santa Monica Beach! Blåsigt!

Vi promenerade hela vägen från Venice till Third Street Promenad i motvind och tog bussen därifrån hem. Tog säkert 50 min att gå, men då blev dagens motion avklarad samtidigt. Nu har jag duschat av mig all sand, ätit middag och ska försöka skriva lite uppsats.

söndag, maj 15, 2011

Brentwood with Mai

Idag blev det en sväng upp till Brentwood för att möta bästa Mai på mysigaste Coral Tree Café. Där blev det fika och massa prat. Känns som vi inte träffats på en evighet.

Chai Latte och chocolate cupcake som stillade mitt begär efter kladdkaka :)

Sötaste Mai!

Jag!

Efter ett par timmar på caféet blev vi hungriga haha och gick till Cheesecake Factory som ligger precis bredvid.

Där blev det Strawberry Daiquiri och öl!

Vi ville äta nåt litet och beställde in appetizers, men det blev aningens för mycket :S Från vänster: Nån sorts fried cheese, Quesadilla och Avocado Eggrolls. Mumsigt, men alldeles för mättande.

Efter Cheesecake Factory blev det en välbehövlig promenad. Först gick vi upp på Barrington Avenue för att titta på lite lägenhetshus. Såg ju bara dem utifrån, men de såg verkligen jättefina ut. En kille hörde förresten att vi pratade svenska och skulle skrämma oss lite och sa nåt på svenska till oss, men till hans besvikelse reagerade vi knappt utan svarade bara på svenska haha. Går man på Santa Monica College är man ju liksom väldigt van att höra svenska.

Efter lägenhetsrundan promenerade vi hem till Mai och satt där nån timma. Sedan blev det två öl på Q's och nu är jag hemma igen. Får nog bli sängen nu! Om jag kan sova för damp-grannarna har PARTY!!!

Nighty night!

lördag, maj 14, 2011

Snickers Peanut Butter

Den här är så sjuuuukt god att den är värd ett eget blogginlägg. Fast sen utfärdas även en varning just för att den är så god. Har ni inte provat den så gör inte det för ni kommer att bli beroende. Fast samtidigt har ni inte provat den så måste ni göra det av den anledning att den är så god. Dubbelmoral it is!!


Ps: De gamla blogginläggen är nu tillbaks, men kommentarerna försvann :( Tråkigt när man för en gångs skulle får kommentarer.

fredag, maj 13, 2011

Friday the 13th

Jag har ont i magen, jätteont, och så har jag ont i huvudet med. Sen har jag en fet äcklig finne på hakan som också gör ont. Som om inte detta var nog måste jag dessutom försöka skriva lite på ett research paper *suck*. Ja idag är det faktiskt lite synd om mig, det tycker i alla fall jag ;)

Hoppas ni har en bättre fredag den 13:e!

:(

Mina senaste inlägg plus en massa kommentarer har försvunnit pga nåt slags strul med blogger. Fan!

onsdag, maj 11, 2011

Good Morning!

Kl är 10.45 och jag har redan hunnit med att:

  • Äta frukost
  • Gå till skolan och ha midterm (Comm 1)
  • 75 min promenad med roomie
  • Duscha

Inte helt illa en onsdagsmorgon :) Nu blir det ett avsnitt av Make It or Break It och slappa lite innan det är dags för Nutrition.

Hoppas ni har en bra onsdag!

My Headband

Ja Rachel Berry i Glee hon vet vad hon snackar sjunger om ;) Ibland är hårband det enda man kan räkna med, som idag när man borde tvättat håret före skolan, men inte riktigt orkade. Såna dagar brukar jag köra på diadem, men jag har slarvat bort det enda jag har här i staterna så idag fick det bli ett hårband från Aldo istället. Detta höll jag förresten på att bli av med samma dag som jag köpte det. Det låg nämligen i skokartongen tillsammans med mina guldsandaler som jag glömde inne på Forever 21 om ni kommer ihåg.

Hårband!

Guldsandaler!


My Headband

There you rest

With all the rest
Of my accessories
On my nightstand.

You’re red or yellow
and like a good fellow

Sometimes you get lost in my mess
But when schoolgirl pigtails won’t do
and I need to control my do
You’re the only one I can count on
My headband
You’re my headband

- Rachel Berry Original Song

tisdag, maj 10, 2011

Lovely Monday!

Idag är jag på bra humör trots att jag var tvungen att gå upp tidigt. Jag har ju numera lektion från 8-11.05 varje måndag och onsdag. När jag åt frukost kollade jag min mail och såg att jag fått svar angående sommarjobbet jag hade skypeintervju för. Så i sommar blir det än en gång turistbyrån :) Men det känns bra, jag ser fram emot att jobba. Efter morgonlektionen gick jag hem och åt lunch och hann även kolla på ett avsnitt av Make It or Break It. Sedan blev det lektion igen, Nutrition, som alltid går fort.

Direkt efter skolan gav jag mig ut på en promenad. Totalt 1 timma och 20 min blev det, vilket känns som en helt okej början på veckan. Jag har träningsvärk i låren sedan jag sprang igår känner jag med. Nu är tvätten i maskinen, jag äter fruktsallad och funderar på om jag ska påbörja min uppsats till Communication 1 eller skriva lite på bokanalysen till historian.

Fruktsallad med apelsin, banan och jordgubbar. Mums!

måndag, maj 09, 2011

Back on Track

Efter några veckor då det varit dåligt på träningsfronten är jag nu tillbaks på rätt spår. Denna veckan har det blivit en långpromenad och två pass på gymmet, vilket i alla fall är en klar förbättring från enbart en långpromenad veckan innan. I torsdags körde jag 20 min cykel och 40 min crosstrainer på gymmet och idag blev det 20 min crosstrainer och 30 min på löpbandet, varav 25 min löpning. Den kommande veckan ska det bli ännu mer träning. Det är ju knappt sex veckor kvar tills jag åker hem till Sverige över sommaren och jag har ett par mål jag vill uppnå innan dess :) Så nu har jag tänkt köra så det ryker!! Någon som är på?

söndag, maj 08, 2011

Weekend!!

Efter en fullspäckad vecka med inte mindre än två historiaprov, ett quiz och tre inlämningar så blev det äntligen helg. Helgen som för min del börjar redan på torsdagar, inleddes med lite Cinco de Mayo firande här på Pico Lanai.


Vid midnatt i torsdags blev det dessutom en skypeintervju för ett sommarjobb haha. Vi får väl se hur det går, jag försöker att inte ha några förhoppningar för att slippa bli besviken. Been there, done that liksom!

Idag har jag pluggat en stund på Santa Monica College Library och sedan hämtat en bok på Santa Monica Public Library. Jag fick även en inlämnningsuppgift till Nutrition klar och sedan blev det bio med Rebecca och Lina. Vi såg Something Borrowed, som precis som Rebecca sa var väldigt förutsägbar, men ändå bra. Romantiska komedier funkar ju alltid liksom :)



Kram på er!

torsdag, maj 05, 2011

Ice Cream & Studying

Efter att ha suttit och pluggat i ca 6 timmar, med enbart en glasspaus, matpaus och ett par toalettpauser, tar jag nu en riktig paus. Jag ska kolla på ett avsnitt av någon serie bara för att göra nåt helt annat en stund innan jag återgår till lite mer plugg. Historiaprov "part II" i morgon *suck*! Att jag åt glass berodde förresten på att Pico Lanai, lägenhetskomplexet där jag bor, hade fixat så att Dandy Don's Homemade Ice Cream var här idag. De hade ett litet glassbås där man fick välja smak och ett bord med en massa toppings där man fick ta själv. Jag valde vaniljsmak på glassen och Oreos-bitar, M&Ms och chokladströssel som toppings. Mumsigt! Jag är ingen direkt glassmänniska, men vaniljglassen idag var den godaste jag någonsin ätit.

Dandy Don's levererar Ice Cream till kunderna. Smidigt!

Homemade Ice Cream till och med :) Like!

Godaste vaniljglassen ever!

Rufsig, trött (därav min galna look) och svettig (då det är 30 grader varmt), men det blev inte bättre än såhär haha :P

Min lilla studiehörna: historiabok, dator för att skriva ner anteckningar och glass :) Jag brukar hålla till i soffan, men då vardagsrummet är som en bastu har jag suttit och pluggat i sovrummet både igår och idag.

Nej nu ska jag kolla på ett avsnitt av "Make It Or Break It" och sen ska jag kolla igenom vad jag egentligen skrev på datorn under de där 6 timmarna haha :P

söndag, maj 01, 2011

Who's Gay and Who's Straight?

Ja det är frågan det. I alla fall när man vistas i West Hollywood. Igår blev det en sväng upp dit för att gå på ett house party. Väl framme på gatan där festen var insåg jag, Mai och Jocke att lite dricka kanske man skulle inhandla. Sagt och gjort vi stegade bort till närmsta 7-Eleven och god damn vad många snygga killar jag såg på de ca 200 metrarna, samt inne på 7-Eleven. Men frågan är ju alltså vilka man kan spana på. Eller alltså vilka som spanar tillbaks. Vem är gay och vem är straight liksom? Och hur vet man? Jag har inte en aning, jag vet bara att de allra flesta killar såg förbaskat bra ut och att det var trevligt för ögonen :P

Själva house partyt var sådär, men jag fick iaf sitta i en rosaglittrig prinsess-stol :D


Efter ett par timmar tyckte jag och Mai att vi fått nog av house partyt och tog en taxi ner till vår kära mamma (läs: Mom's Bar) där Stephan väntade på oss. Där var det packat med folk. Lite väl mycket folk, gick knappt röra sig. Snygga bouncern kom inte ihåg mitt namn heller, tack för den nu ska jag glömma ditt. Yeah right ;) Efter "the shoe dance" (som betyder att vakterna kickar ut oss för att stänga) så åkte vi och åt mat. Veggie Burger kl 2 på natten haha :) Men det var mums med tanke på att jag bara ätit frukost och en väldigt sen lunch kl 15. Efter maten blev det hem och sova och idag var jag hur pigg som helst när jag vaknade. Vad har vi lärt oss av det här? Jo att nattamat är bra :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...